Баркентината „Калиакра“ предлага ветроходни плавания в отпускарския сезон

1358
0
Споделете

Учебният ветроход „Калиакра” излиза с богат пакет предложения за гражданите и гостите на градовете по Българското Черномориения в актовния сезон на летните отпуски, информира пресслужбата на БМКЦ.

На борда на баркентината може да преживеете  по уникален начин романтични мигове с великолепните изгреви и залези и свободата на безкрайния хоризонт, а също и да получите своята първа морска закалка в открито море.

Максималният капацитет на кораба е 85 пасажера, а условията позволяват поръчка на кетъринг и светлинно шоу на места по желание за незабравимо фирмено парти, тийм билдинг, ергенско и моминско парти или сватба. За допълнителна информация и условия за наемане на кораба за няколкочасови или няколкодневни плавания: kaliakra@bmtc.bg, ssavov@bmtc.bg  и 052/380 514, 052/380 576, 0884 779 054.

От 18 август 2017 г. ще стартират и ежедневни разходки във Варненския залив, като датите и началните часове ще бъдат оповестени допълнително. Цената на разходка за около час и половина ще бъде 15 лв.

„Калиакра” е редовен участник в международните регати “TALL SHIPS”. Печелил е множество награди и извоювал заслужен авторитет на България сред съперници от традиционно изявени морски държави. Екипажът на баркентината обещава на пасажерите една необичайна разходка, запознаване с такелажа и ветрилата на борда, разкази за победите в гонките, за най-големите ветроходи в света и най-популярните пристанища на традиционните паради на ветрилата.

снимки: БМКЦ