Обръщение на председателя на Етичната комисия към БФВ

7
0
Споделете

Уважаеми членове на Българската федерация по ветроходство,
Като председател на Етичната комисия към БФВ се обръщам към вас с важно напомняне за необходимостта от спазване на добрия тон и професионалната етика в нашата комуникация, особено в социалните мрежи.
Напоследък сме свидетели на увеличаващи се случаи на неподходящи изказвания и коментари, които не само накърняват доброто име на нашата федерация, но и създават негативен образ на ветроходството като спорт. Разбираме, че в разгара на дискусиите емоциите могат да надделеят, но като представители на нашата федерация и посланици на спорта, ние носим отговорност за своите думи и действия.
Затова призовавам всеки един от вас да:
1. Спазва уважителен и професионален тон: Всяко ваше изказване трябва да бъде пример за културно и конструктивно общуване.
2. Избягва лични нападки и обиди: Те не допринасят за решаването на проблемите и само задълбочават конфликтите.
3. Поддържа доброто име на федерацията: Помнете, че всяко ваше действие в социалните мрежи се наблюдава от обществеността и рефлектира върху цялата федерация.
4. Спазва етичните норми и правила на федерацията: Те са създадени, за да гарантират справедливост и уважение във взаимоотношенията ни.
Нарушаването на тези принципи може да доведе до сериозни последици, включително дисциплинарни мерки, предвидени в нашия етичен кодекс. Убедени сме, че заедно можем да създадем позитивна и подкрепяща среда, в която всеки да се чувства уважаван и ценен.
Нека покажем, че сме не само отлични спортисти, но и достойни представители на нашия спорт, които се отнасят с уважение един към друг.

С уважение,
Красен Парушев
Председател на Етичната комисия
На Българската Федерация по ветроходство