Признание за II кръг на Европейската мач-рейс верига в България

47
0
Споделете

Авторитетният специализиран ветроходен сайт sail-world.com отделя подобаващо внимание на завършилия на 22 септември втори кръг от European Match Race Tour в акваторията на язовир Искър. В статията се акцентира на добрата организация на домакина СКВ Ултрамарин и подкрепата на БОРА сейлинг и ветроходна академия София.

Освен изпълнената главна цел на надпреварата на „Будното око“ – определяне на участниците в големия финал в Неапол (25-27 октомври 2024), акцентът пада и върху сложните условия на язовир Искър, затруднили максимално екипажите и регатната комисия. Според авторите, „това предизвикателство превърна състезанията в завладяващ спектакъл за стотиците зрители“.

Не на последно място, е обърнато внимание и на съвместната инициатива на „Plastic Race“ и „European Match Race“ – доброволци, съдии, състезатели, организатори и служители на местната власт обединиха усилия за почистване, като събраха над тон пластмаса и отпадъци. Тази дейност не само подчертава важността на състезанието, но и ангажимента за устойчивост и грижа за околната среда.