Ветрила 2024 – различната регата

8
0
Споделете

Над 30 деца от седем клуба, развиващи ветроходен спорт у нас, запазиха незабравими спомени от трите дни на регата “Ветрила 2024” в клас Optimist в Бургас. Всички те се занимават с ветроходство от скоро – в Балчик, Варна, Поморие, Бургас и Созопол и по една или друга причина не попадат „в групата“ за регати от Държавния спортен календар…

Според треньори (в т.ч. с огромен професионален и житейски опит и наскоро дипломирани в НСА) и организатори всички са победители. Децата са израстнали значително в рамките на трите дни в състезателна атмосфера. Всички са надминали предварителните очаквания и дали надежда, че във ветроходството ще се влеят нови попълнения.

„Благодарим на всички състезатели, на регатната комисия, ръководствата и треньорите за усилията, за да дадем старт на едно ново поколение ветроходци! Ще направим всичко възможно “Ветрила” да се превърне от проект в традиция!“, написа организаторът яхт клуб „Порт Бургас“ на страницата си.

“Ветрила” се реализира по проект „Децата и спортния клуб за 2024 г.“ на Министерство на младежта и  спорта. От 80 кандидатствали клубове в България са одобрени 44 проекта.