Признание за български дебют на Купата на Босфора

27
0
Споделете

Екипажът на Maxi Maxi (Радослав Раев, Диана Маркова, Дойчин Марков), получи заслужени поздравления от организаторите на една от най-авторитетните ветроходни регати – Bosphorus Cup. В Истанбул българите се класираха втори в ORC B в дебютното си участие, а представянето им бе отбелязано с публикация в социалните мрежи и в официалната страница на Bosphorus Cup: “Най-малката лодка в 23-тата Bosphorus Cup, идваща от България, завърши втора в категория ORC Division 2. Поздравяваме ги за участието и успеха.”

По време на регата екипажът на Maxi e получил и поздравления от главния съдия Нино Шмуели (Израел). В личен разговор, роденият в България авторитетен ветроходен съдия, е пожелал успех на тримата. Шмуели е бил главен съдия (PRO) на Олимпиадата в Рио 2016 г., дългогодишен председател на Международната класна асоциация на 420, ръководил е нееднократно клиники по рейс-мениджмънт в България.

Припомняме, че Maxi и Wasabi продължиха десетгодишната традиция български екипаж да се качва на подиум в Bosphorus Cup. Екипажът на Wasabi (Валентин Николов, ЯК Черноморец Бургас) стъпи на върха в IRC 4 и остана трети в ORC B.